30 Ağustos 2015 Pazar

Tahinli Kurabiye



Malzemeler
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı tahin
200gr margarin
3 su bardağı un
1 yumurta
1 paket vanilya
Üzeri için dövülmüş ceviz veya fındık

Yapılışı
1. Yumurtanın beyazı ve sarısı ayrılır.
2. Kurabiye hamuru için yumurta sarısı, toz şeker, tahin, margarin, un ve vanilya yoğurularak ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir. (Hamur elinize yapışıyor ise yarım bardak daha un ekleyebilirsiniz.)
3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak yuvarlanır ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
4. Üzerlerine fırça ile yumurta beyazı sürülür ve dövülmüş ceviz veya fındık serpilir.
5. 175 derecede ısıtılmış fırında 50-60dk kadar üzerleri kızarana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder