24 Ağustos 2015 Pazartesi

Çikolatalı Sufle



Malzemeler
200gr bitter çikolata
150gr tereyağı
3 yumurta (sarısı ve beyazı ayrı kullanılacak)
1/3 su bardağı toz şeker

Yapılışı
1. Çikolata ve tereyağı yapışmaz yüzeyli bir sos tenceresinde kısık ateşe eritilir.
2. Yumurta sarıları bir kapta 2 çorba kaşığı toz şeker ile birlikte çırpılır.
3. Yumurta akları ayrı bir kapta bir tutam tuz eklenerek mikserle kar haline gelene kadar çırpılır.
4. Kalan toz şeker kar haline gelen yumurta aklarına eklenerek 1-2 dk daha mikserle çırpılır.
5. Çırpılmış yumurta sarıları ağır ağır erimiş tereyağı-çikolata karışımına eklenerek iyice karıştırılır.
6. Bu karışım çok yavaş bir şekilde kar haline gelmiş yumurta karışımına eklenerek silikon bir spatula ile 8 çizer gibi bir hareket ile karıştırılır. Bu aşamada yumurta köpüğünün sönmemesine dikkat edilmelidir.
7. Sufle karışımı yağlanmış sufle kalıplarının 3/4'üne gelecek şekilde paylaştırılır.
8. Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında 10dk pişirilir.
9. Fırından çıkınca üzerine pudra şekeri serpilerek servis edilir.

Not1: Pişirme boyunca fırının kapağını açmamalısınız, yoksa sufleleriniz sönecektir.
Not2: Karışımı sufle kalıplarına döktükten sonra üzerlerini streç film veya aluminyum folyo ile kapatarak pişirmeden buzlukta saklayabilirsiniz. Pişirmek istediğinizde fırını önceden ısıtıp, sufleyi buzluktan çıkarır çıkarmaz fırına atmalısınız. Donmuş suflenin pişmesi 30dk kadar sürecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder