24 Ağustos 2015 Pazartesi

Çikolatalı Mini Pastalar

Malzemeler
1 paket kakaolu pandispanya
50gr bitter çikolata
1 paket DrOetker Creme Ole
2,5 su bardağı soğuk süt
dondurulmuş vişne
damla çikolata

Yapılışı
1. 1 paket Dr Oetker Creme Ole üzerindeki tarife göre 2,5 su bardağı soğuk süt ile çırpılarak hazırlanır.
2. Pandispanyalar çember kalıp veya yuvarlak bir şablon ile su bardağı çağında yuvarlak parçalara kesilir. 2 katlı pandispanyadan yaklaşık 12 yuvarlak parça çıkıyor.
3. Bitter çikolata benmari usulü veya mikrodalgada eritilir ve fırça yardımı ile silikon muffin kalıplarına her yerini kaplayacak şekilde sürülür.
4. Sürülen birinci kat çikolata donunca tekrar ikinci kat çikolata sürülür. (Çikolatayı tek kat sürerseniz çikolata kaseniz ince olur ve kalıplardan çıkarırken çatlar)
5. Çikolata ile kaplanmış muffin kalıpları 5dk buzdolabında bekletilir.
6. Bu sırada Creme Ole karışımına istediğiniz miktarda damla çikolata ekleyerek karıştırabilirsiniz.
7. Creme Ole muffin kalıplarına eşit olarak paylaştırılır ve her bir kalıba 1-2 adet dondurulmuş vişne konulur.
8. Son olarak yuvarlak kesilmiş pandispanyalar kalıpların üzerine kapak gibi kapatılır ve 1-2 saat buzdolabında bekletilir.
9. Buzdolabında iyice soğutulmuş olan mini pastalar pandispanyalar alta gelecek şekilde ters çevrilir ve silikon kalıplar dikkatlice çikolata tabakasından ayrılır.
10. Pastalarınız servise hazır... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder