8 Ekim 2015 Perşembe

Mug Cake




Malzemeler
1 yumurta
1 çay bardağı süt
1.5 çay bardağı toz şeker
2 çay bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Yapılışı
1. Yumurta ve toz şeker mikserle köpürene kadar çırpılır.
2. Süt ilave edilerek 1 dakika daha çırpılır.
3. Un, kakao, vanilya ve toz şeker ilave edilerek tüm malzemeler iyi karışana kadar çırpılır.
4. Dört adet fincan tereyağı ile yağlanır ve kek hamuru fincanlara paylaştırılır.
5. Fincanlar bir tencerenin içine yerleştirilir. Tencerenin içine fincanların yarısına gelecek kadar oda sıcaklığında su konulur.
6. Tencere ocağa konularak su kaynayana kadar kapağı açık ve harlı ateşte, kaynadıktan sonra ise kapağı kapatılarak 20 dakika daha kısık ateşte pişirilir.
7. 20dk sonunda ateşten alınır ve üzerine kağıt havlu örtülerek 15 dk dinlendirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder