24 Ağustos 2015 Pazartesi

Croque Monsieur


Malzemeler
4 dilim tost ekmeği
4 dilim kaşar peyniri
4 dilim pastırma
1 yumurta
1/4 su bardağı süt
tuz, karabiber
galeta unu
kızartmak için ayçiçek yağı

Yapılışı
1. 2 adet tost ekmeğinin üzerine birer dilim kaşar peyniri, ikişer dilim pastırma ve üzerine tekrar birer dilim kaşar peyniri dizin.
2. Kalan 2 dilim tost ekmeğini üzerlerine kapattıktan sonra çaprazlama ikiye keserek 4 adet üçgen tost elde edin.
3. Yumurta, süt, tuz ve karabiberi geniş bir kasede çırpın.
4. Üçgen tostlarınızı önce süt-yumurta karışımına, sonra galeta ununa bulayın.
5. Kızdırılmış ayçiçek yağında her iki tarafını kızartın.
6. Sıcak olarak servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder