24 Ağustos 2015 Pazartesi

Un Helvası

Malzemeler
100gr tereyağı
1 çay bardağı ayçiçek yağı
2 su bardağı un
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı sıcak su

Yapılışı
1. Çelik bir tencerede tereyağı ve ayçiçek yağını beraberce eritin.
2. Bir kasede sıcak su içerisinde toz şekeri eritin.
3. Tereyağı eridikten sonra unu ekleyerek kahverengileşene kadar sürekli karıştırarak kavurun.
4. Şekerli sıcak suyu ekleyerek topaklanmaması için sürekli karıştırarak suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin. (Arzu ederseniz suyu eklemeden önce dövülmüş ceviz veya dolmalık fıstık ekleyebilirsiniz.)
5. Ocaktan aldıktan sonra iki çorba kaşığı ile sıyırarak resimdeki şekli verebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder