29 Ekim 2015 Perşembe

Fırınlanmış Domates Çorbası



Malzemeler
4 adet orta boy domates
1 adet orta boy soğan
4 diş sarımsak
zeytinyağı
tuz
karabiber
fesleğen

Yapılışı
1. Domatesler yıkanarak ortadan ikiye kesilir, sap kısımları temizlenir ve ısıya dayanıklı derin bir fırın kabına yerleştirilir.
2. Soğanın kabukları soyularak sekize bölünür ve domateslerin aralarına yerleştirilir.
3. Kabukları soyulmuş sarımsaklar bütün olarak eklenir.
4. Malzemelerin üzerine 3 çorba kaşığı kadar zeytinyağı gezdirilir.
5. 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ve 1 tatlı kaşığı fesleğen serpilerek 200 dereceye ısıtılmış fırında domatesler iyice yumuşayıp suyunu salana kadar 30dk kadar pişirilir.
6. Fırından çıkarıldıktan sonra soğan ve sarımsaklar kaptan alınır.
7. Yumuşamış olan domateslerin kabukları üzerlerinden temizlenir ve aromalanmış olan suyu ile birlikte bir çorba tenceresine alınır.
8. Tencerenin içinde blender'dan geçirilerek pürüzsüz bir kıvam alması sağlanır.
9. Üzerine 1 litre kaynamış su ilave edilerek bir taşım kaynatılır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder