29 Ekim 2015 Perşembe

Kalbura Bastı



Malzemeler
2 su bardağı un
125gr tereyağı
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
İçi için 1/2 su bardağı dövülmüş ceviz

Şerbeti
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1/2 limon suyu

Yapılışı
1. Oda sıcaklığındaki margarin, yumurta ve ayçiçek yağı derin bir kapta iyice karıştırılır.
2. Un, toz şeker ve kabartma tozu eklenerek iyice yoğurulur ve yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur haline getirilir.
3. 12 eşit parçaya bölünen hamur elde açılarak ortasına bolca ceviz konulduktan sonra oval şekilde kapatılır.
4. Hamuru kapattıktan sonra üst yüzeyi rendeye bastırılarak veya tepsiye dizdikten sonra çatal ile çizilerek şekil verilebilir.
5. Borcama dizilen hamurlar önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında 45-50dk üzeri kızarana kadar pişirilir.
6. Şerbeti için şeker ve su küçük bir tencereye alınarak kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra ise kısık ateşte 20dk kadar pişirilir. Yarım limon suyu eklendikten sonra 5dk daha kaynatılır ve ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.
7. Fırından alınan kalbura bastılar sıcakken üzerlerine ılık şerbet gezdirilir ve şerbetini iyice çekip soğumaları için bir saat kadar dinlendirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder