24 Ağustos 2015 Pazartesi

Tavada Pizza

Malzemeler
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
3/2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
3 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı ketçap
1 tatlı kaşığı fesleğen
1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
üzeri için arzu etiğiniz malzemeler (sucuk, pastırma, zeytin, mısır, mantar, vs)

Yapılışı
1. Hamuru için yoğurt, yumurta, ayçiçek yağı, un ve kabartma tozunu bir kase içinde çırpma teli ile iyice karıştırarak yapışkan, cıvık bir hamur elde edin.
2. Hamuru bir kaşık yardımı ile seramik veya teflon yapışmaz bir tavaya yayın. Üzerine ketçap sürdükten sonra fesleğen serpin.
3. Üzerine istediğiniz malzemeleri yerleştirin. En üste rendelenmiş kaşar peynirini koyun.
4. Tavanın kapağını kapatarak kısık ateşte 10dk kadar pişirin. Ocaktan almadan önce hamurun altını kontrol ederek piştiğinden emin olun.
Not: Pizzanıza malzeme olarak domates ve sivri biber eklemek istiyorsanız hamurun üzerine yerleştirmeden önce ayrı bir tavada suyunu çekene kadar biraz pişirin. Aksi halde suyunu hamurun üzerine salarak pişmesini önleyecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder