13 Aralık 2015 Pazar

Limonlu Revani


Malzemeler
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 limon kabuğu rendesi
1 su bardağı irmik
2 su bardağı un
2 çorba kaşığı mavi haşhaş
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilya

Şerbeti İçin;
4 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
1 limon suyu

Yapılışı
1. Şerbet için 4 su bardağı toz şeker ve 5 su bardağı su bir tencereye konularak orta ateşte kaynatılır. Kıvamı yoğunlaşınca limon suyu da eklenerek 5dk daha kaynatılır ve altı kapatılarak soğumaya bırakılır.
2. 4 adet yumurta ve 1 su bardağı toz şeker köpürene kadar çırpılır. Daha sonra içerisine 1 su bardağı yoğurt ve 1 su bardağı ayçiçek yağı eklenerek iyice karıştırılır.
3. Kalan tüm malzemeler eklenerek homojen bir karışım haline gelene kadar çırğılır.
4. Hamur karışımı hafifçe yağlanmış bir borcama dökülerek önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında 30dk kadar pişirilir.
5. Fırından çıkarılan kek dilimlendikten sonra, kek sıcakken üzerine ılık şerbet dökülür ve önce oda ısısında sonra buzdolabında soğutularak servis edilir.