24 Ağustos 2015 Pazartesi

Çilekli Kolay Pasta


Malzemeler
1 paket sade pandispanya
500gr çilek
1 paket toz krem şanti
1 paket toz pastacı kreması
2,5 su bardağı soğuk süt
1 su bardağı damla çikolata
1 su bardağı dövülmüş fındık
1 paket toz tart jöle

Yapılışı
1. 2 katlı pandispanyanın 1 katı yaklaşık 1x1cm boyutlarında kare kare kesilir.
2. 1 paket krem şanti ve 1 paket pasta kreması beraberce derşn bir kaba boşaltılır.Üzerine 2,5 su bardağı soğuk süt eklenerek katılaşana kadar mikserle 2-3 dakika çırpılır.
3. İçerisine dövülmüş fındık, damla çikolata ve doğranmış pandispanyalar eklenerek yavaşça karıştırılır.
4. Çilekler yıkanarak sapları temizlenir, boyuna ortadan ikiye kesilir.
5. Büyük yuvarlak bir salata kasesinin her tarafı streç film ile kaplanır.
6. Çilek dilimleri kesik yüzeyleri kaseye değecek şekilde, kasenin ortasından başlayarak kenarlarına doğru her yerini kaplayacak şekilde dizilir. 
7. Krema karışımı çileklerin üzerine dökülerek üzeri düzeltilir.
8. Diğer pandispanya katı kremanın üzerin kapak gibi kapatılır. Üzeri streç film ile kaplanarak buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirilir.
9. Buzdolabından çıkarılan kasenin üst kısmındaki streç film alınır. Servis edilecek olan tabak kasenin üzerine kapatılarak ters çevrilir ve pastanın üzerindeki streç film de alınır.
10 Tart jöle üzerindeki tarife göre hazırlanır ve yumurta fırçası yardımı ile pastanın üst yüzeyine, çilekleri kaplayacak şekilde sürülür.
11. Jölenin donması için pasta tekrar buzdolabına alınarak yarım saat kadar bekletildikten sonra servis edilebilir.

Not: Bu tarifi kivi, muz, portakal gibi farklı meyveler ile de deneyebilirsiniz. Kivi ve muz ile hazırlanan pastaların resimlerini aşağıda görebilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder