23 Şubat 2016 Salı

Elmalı Kurabiye


Malzemeler
250gr margarin (oda sıcaklığında)
1 yemek kaşığı yoğurt
3,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 kahve fincanı pudra şekeri

İçi için;
3 adet orta boy elma
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
yarım su bardağı ceviz içi

Yapılışı
1. Elmaların kabukları soyulur, çekirdekleri ayıklanır rendelenir.
2. Yapışmaz bir tavada elma rendesi, toz şeker ve tarçın elmalar suyunu salıp çekene kadar ara ara karıştırarak pişirilir.
3. Ceviz içleri bir doğrama tahtası üzerine alınarak büyük bir bıçak ile rastgele irice doğranır.
4. Hamur için margarin, yoğurt, un, kabartma tozu ve pudra şekeri iyice yoğurulur.
5. Hamur bir merdane ile yaklaşık 3mm kalınlığında açılır ve yuvarlak bir kalıp veya su bardağı ile kesilerek yuvarlak parçalar çıkarılır.
6. Her bir yuvarlağın ortasına elmalı içten konularak iki kenarından ortasına doğru kapatılır.
7. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine aralıklı olarak dizilerek önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında hafifçe pembeleşene kadar yaklaşık 30dk pişirilir.
8. Fırından çıkarıldıktan sonra üzerine pudra şekeri serpilerek servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder