24 Ağustos 2015 Pazartesi

Limonlu Muffin


Malzemeler
3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
1 limon kabuğu rendesi
2 çay kaşığı limon suyu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Yapılışı
1. Yumurta ve şeker mikser ile köpürene kadar çırpılır.
2. Süt, sıvı yağ ve limon suyu eklenerek 1-2 dakika daha çırpılır.
3. En son un, kabartma tozu, vanilya ve limon kabuğu eklenerek pürüzsüz bir hamur elde edene kadar çırpılır.
4. Muffin kağıtlarına paylaştırılarak önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirilir.
Not 1: Yumurta ve süt oda sıcaklığında olur ise muffinler daha güzel kabaracaktır.
Not 2: Muffinler soğuduktan sonra 1 paket tart jölesini üzerindeki tarife göre hazırlayıp yumurta fırçası ile muffinlerin üzerine sürün ve istediğiniz süsleme şekerlerini serpin. Tart jölesi donduğunda şekerler sabitlenmiş ve muffinlerin üzeri parlak görünüyor olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder