24 Ağustos 2015 Pazartesi

Alman Pastası


Malzemeler - Hamuru İçin
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
1 paket instant maya
1 paket vanilya
2 adet yumurta
aldığı kadar un

Malzemeler - Kreması İçin
2,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
1 su bardağı toz şeker
1 paket toz kremşanti

Süslemek İçin
muz veya çilek
pudra şekeri

Yapılışı
1. Krema için vanilya ve kremşanti hariç tüm malzemeler bir tencereye alınır. Topaklanmaması için çırpma teli ile devamlı karıştırılarak katılaşana kadar pişirilir.
2. Krema ılınınca içine toz kremşanti ve vanilya eklenerek mikserle çırpılır. Buzdolabında soğumaya bırakılır.
3. Hamuru süt, su, tereyağı, yumurta ve maya yoğurma kabında karıştırılır. Daha sonra diğer malzemeler de eklenerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurulur.
4. Hamurun üzeri streç film ile kaplanarak mayalanması için oda sıcaklığında 1 saat kadar dinlendirilir.
5. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanır ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir. Bu şekilde oda sıcaklığında 20dk daha dinlendirilir.
6. Mayalandırılmış hamur topları önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında üzerleri pembeleşene kadar 30dk kadar pişirilir.
7. Soğuyan ekmekler enine ikiye kesilerek aralarına krema sürülür. Kremanın üzerine muz veya çilek dilimleri yerleştirilerek ekmeğin üst parçası kapatılır.
8. Üzerlerine pudra şekeri serpilerek servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder