29 Ekim 2015 Perşembe

Patates Böreği



Malzemeler
3 orta boy patates
1 orta boy kuru soğan
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı un
3 yumurta
1/2 çay bardağı ayçiçek yağı
1 paket kabartma tozu
tuz, karabiber, kırmızı toz biber
(maydanoz, yeşil soğan ve dereotu da eklenebilir)

Yapılışı
1. Patates ve soğanların kabukları soyularak rendenin kalın tarafı ile rendelenir.
2. Diğer tüm malzemeler eklenerek bir spatula yardımı ile iyice karıştırılır. Bu aşamada arzu ederseniz doğranmış maydanoz, taze soğan veya dereotu da ekleyebilirsiniz.
3. Yağlanmış bir fırın kabına dökülerek üzeri düzeltilir ve önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında kabarıp üzeri kızarana kadar 40dk kadar pişirilir. İçinde kabartma tozu olduğu için pişme aşamasında fırının kapağı açılmamalıdır.

Patates böreğini et, tavuk, balık yemeklerinin yanında veya beş çayında ikram edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder